comandosa1 написа:PES 2010 е най-добрата серия, откакто обявиха новия енджин(2008). Аз следя поредицата за PC от самото начало от PES 3. Мога да кажа че разделям играта на 3 части според енджина: първи енджин беше PES 3, после втория беше от PES 4 до PES 6 и третия от PES 2008 до PES 2010. Съответно от трите типа енджин най-добри игри са PES 3, PES 6 и PES 2010. Чисто като геймплей, на мен ми допада най-много PES 3, дори повече я харесвам и като визия спрямо PES 6, после поставям PES 2010 и накрая PES 6. Факт е обаче, че в PES 2010 успяха да докарат по-равностоен геймплей който да може да се противопостави на човешкия интелект. В PES 3 и PES 6 след като си направиш коравия мастър лига отбор, резултати от сорта на 8-0 не са рядкост, докато в 2010, резултатите не са толкова предвидими в полза на човешкия интелект. Аз си мисля че PES 2010 си е доста добра игра, естествено с много бъгове, но най-добрия футболен симулатор за сега.
Незнам вие как измервате колко добра е една игра, но аз лично от 2004 до сега, каквото и да правя, имам по 2-3 часа PES на ден, и мога да ви кажа че имам поглед във всеки аспект на играта- online, network, vs com, както и върху всяка една версия излизала за PC.
Та, това няма нищо общо с темата, но просто не мога да се съглася че PES 2010 е най-слабата от поредицата, и "големи лайна" и тем подобни.
100 % не съм съгласен с теб

Първо - не стана ясно какво разбираш под енджън и нов такъв ??? Енджъна на ПЕС 6 и ПЕС 3 дори е абсолютно един и също ,както графичния така и физичния . ПЕС 2008 беше с нов НГ графичен енджън и някакъв мелес между нов и стар физичен енджън , което му гарантиря неуспеха. ПЕС 2009 беше чисто и просто нодобрена версия на графичния и физичния енджън на ПЕС 2008 същото може да се каже и за ПЕС 2010 ! На практика освен графичния енджън нищо друго изцяло НОВО в ПЕС сериите няма .
И второ - ПЕС 2010 си прави конкуренция с ПЕС 2008 за най плитко и грешно скроен ПЕС за всички времена. Резултати от по 8 гола не са хич рядкост , да не говорим че МЛ със смешен отбор(Фенербахче избран на рандом ) само за сезон два бия грандове като Ман Ю , Ливърпул , Челси , Барселона и т.н. с по 5 , 6 гола разлика , дори имам 1 или 2 сезона без равен мач, а какво остава за загуба? АИ-то е доста елементарно и предсказуемо което греши при всяко едно затваряне на пространствата, съдията е меко казано УЖАСЕН , най- лошия съдия правен във футболна игра , физиката на топката също е много грешна , пасовете в повечето случай са алогични спрямо това което трябва и мислиш че ти е нужно да направи играча , има толкова много гличове в анимациите и единоборствата , има толкова много евтини начини да играеш и да вкарваш голове че просто ме е срам по някога от това което правя и затова сам си налагам ограничения за да ми е по интересно , това е единствената игра от серията която свободата , възможността да контролираш изцяло случващото се на терена е отнета , CPU то контролира голяма част от нещата които ти се случват с отбра и по този начин много лесно може да чийтва спрямо това как се развива мача ,но пак не е достатъчно за да те победи , контрола , дрибъла в повечето случаи е разбит, грешен и ГЛУПАВ ! Мога да продължа цял ден с писане на проблемите на играта ама вече ми писна да ги изтъквам защото няма полза от това а и ще ходя на кафе
Колкото повече я играя толкова повече осъзнавам колко зле е всъщност . Да , излизат патчове , които УШ оправят определени неща в геймплея , но ядрото на играта не струва и съм песимист за бъдещето на серията ако не направят някои радикални промени тази година , защото на фона на останалите игри , които излизат в последно време , ПЕС 2010 изглежда доста куцо и некадърно направена.
ПЕС 6 бие ПЕС 2010 почти по всички показатели освен графика , затова и частните и сървъри се пукат по шевовете , не спира да се ъпдейтва с актуални патчове от феновете . Прост ТОВА е перфектния футболен симулатор.. идеален контрол , идеална физика , страхотен баланс и дълбочина .