PES2009 Gameplay Video Finally: Реакции от видяното в Лайпци

Всичко свързано с Pro Evolution Soccer 2009
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
PES Bulgaria™
AntrAcsA
BFL Team™

PES2009 Gameplay Video Finally: Реакции от видяното в Лайпци

Мнение от AntrAcsA »

PES2009 Gameplay Video Finally:

http://www.gamersyde.com/news_6980_en.html

Адам от WENB написа:Е, това е странно. Гледам видео от играта, и се чудя какво става. Сериозно.

Може да съм жесток, но съм учуден от начина по който се представя играта. Точно като миналата година. Същите отбори, опции, и същите неща се изговориха. Билда, който се представя, лесно може да се сравни с PES 2008. Подобренията, за които със Съфф говорехме в нашите статии, изглежда липсват и ни карат да се чудим дали сме играли правилната игра!

Знам, че за някои думите “играхме друг билд” не са повод за спокойствие, особено след като го казах и миналата година, но за нещастие, го казвам пак. Този път обаче Съфф е с мен, защото и двамата сме с невероятни впечатления от играта, и демото в Лайпцих не прави нищо добро за играта.

Неща като физика на топката изглеждат непроменени, както и движенията на играчите и скоростта на играта, Графиката също трудно може да се каже, че е хубава, и фактът, че играта се представя на същите малки LCD монитори, ползвани миналата година, превръща критиката в лесна опция.

Както казах няколко пъти вече, начинът на представяне не им помага. Трябва да представят физиката на топката и бавният геймплей в целият им блясък. Демото, напревено специално за шоуто, не показва тези неща както трябва и нормално бе критикувано.

Знам че много ще четат и ще са изумени колко сме критични, но това идва от фактът, че имахме добри впечатления от тестването, а всички видеота от шоуто контрастират на казаното. Това ни озадачава, и тревожи мислите на хората. Нещо, за което работехме много бе хората да ни се доверят, а след такова видео, никой не знае дали си е струвало.

Докато аз осъждам шоуто, искам да ви уверя, че PES 2009 е много по-добра игра от това демо. Ако показаното на шоуто ви е харесало, значи цялата игра ще ви се понрави още повече. Тези, които продължават да го критикуват, не ви виня. Както казахме в подкаста, бяхме притеснени как хората ще почнат да критикуват играта само като гледат, защото аз така направих, докато не изиграх един мач. Сигурен съм, че ще разберете какво имаме впредвид, като започнете да играете. Само се надявам Конами да спрат да пускат съдържание, което лесно може да се критикува, и започнат да показват позитивното.

Така трябва да бъде.
Превод Иван Младенов БФЛ Тим
MoNteSo

Re: PES2009 Gameplay Video Finally:

Мнение от MoNteSo »

Ако трябва да бъда честен.На мен ми изглежда като PES 2008 с малки подобрения в движението на играчите.От клипа не стана ясно какви са ударите и каква е реакцията на вратарите, нямам престава дали е умишлено, но се надявам да приличат повече на ПЕС 6 от колкото 2008 особено що се отнася до вратарските реакции!
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

от това което четох почти всички бета тестъри сравняват играта с ПЕС 5 и ПЕС 6, и твърдят, че ако онлайн режима няма лаг, ще е най-добрия ПЕС досега. Това го казват почти всички, от проблемите на ПЕС 2008, повечето са решени - вратари, защитници - подобрени, супер финтьори няма, фрейм рейта е супер, без спадове, новите режими са яки, онлайн ще има 3в3 и 2в2, топката с изцяло нова физика, вече като няма никой около нея не се приближаваш все едно си магнит, дори да тичаш в обратната посока, доста малко голове падат, и какви ли не още неща. Абее, дано да е така :)
Изображение
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

Aз пък се радвам че почти няма нищо общо с ПЕС 2008 ! Повече клони към по старите версии ПЕС 6 , ПЕС 5 !! Това до известна степен е добре но от друга страна дават шанс на фифа да ги мине защото анимирането на ФИФА 09 става все по добро и по добро и по иновативно !! Както каза Иван ако няма лаг при онлай режима ще си я купя веднага ;) а и нека изгледаме още някое друго видео .
vampikkata

Мнение от vampikkata »

Ето и мойто виждане за играта.

Плюсове:

Топката е направена по тежка което мен ме кефи.
Пасовете са направени по добре.
Тревата е по зелена Very Happy
Топката седи по плътно до краката
Тичането е направено по добре
Електронни тъбла

Минуси:

Пак същото сменяне на посоките
Отново същите мрежи.

Това видях за сега на мен лично ми харесва много.

Най ме кефи че топката не е направена балонна а е тежка.

Мен ме кефи а не като онези от дата.бг тъпанари.
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

http://www.vbox7.com/play:15391e60

Ами определено не е ПЕСа , който очакват всички но ще е по добър от ПЕС 2008 !
ФИФА 09 за хбокс е доста впечетляваща . Не говоря за графика , графиката тук е по добра но говоря като анимиране и движение на играчите .
Но Конами знаят какво правят и какво искат феновете . Аз исках ПЕС 6 с некст ген графика и ето ми го :) + това тия двамата дето играят са НУУУУУУУУУБС . Нищо не показаха . Друго е да го пипне някое Про дето и финт ще покаже и някоя друга тънкост . Споро ще пуснем статия за играта синтезирала цялата информация от всички тестове и впечетления на хора които са се зблъскали на живо с играта .
MoNteSo

Мнение от MoNteSo »

AntrAcsA написа:http://www.vbox7.com/play:15391e60

Ами определено не е ПЕСа , който очакват всички но ще е по добър от ПЕС 2008 !
ФИФА 09 за хбокс е доста впечетляваща . Не говоря за графика , графиката тук е по добра но говоря като анимиране и движение на играчите .
Но Конами знаят какво правят и какво искат феновете . Аз исках ПЕС 6 с некст ген графика и ето ми го :) + това тия двамата дето играят са НУУУУУУУУУБС . Нищо не показаха . Друго е да го пипне някое Про дето и финт ще покаже и някоя друга тънкост . Споро ще пуснем статия за играта синтезирала цялата информация от всички тестове и впечетления на хора които са се зблъскали на живо с играта .
Мен това ме притеснява, че не показаха почти нищо.Всякаш крият недостатъците на играта :S Искрено се надявам да не съм прав, но на мен ми изглежда точно така!
Jawor

Мнение от Jawor »

Ае те тия са много сакати е... :^) :^) :^) поне да бяха си вкарали по 1 гол.Много тъп геймплей...пф :@ :@ :@
maniakapetko

Мнение от maniakapetko »

Абе тва е некво любителско видео снимано от некви пълни нубове.Жалко,че ми се провали ходенето до Лайпциг иначе на всяка цена щях да намеря начин да пробвам новия ПЕС.Ако пък не са нубове са фифа фенове.На някол пъти единя натисна копчето за центриране вместо това за шут.Единственото,това с симулаците ме шашна,как може съдята да даде жълт картон за това,че футболист пада на земята докато е с топка,около него няма и противникови футболисти.(Абе сиг съдията е бил българин и за това :rofl: )
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

http://pes.bfl-team.com/
PES.BFL-TEAM.COM написа:PES 2009 - ново начало или началото на края !?

Феновете на култовата поредица се обединиха под общото мнение , че PES 2008 е “тотален провал”. Всички надежди и погледи се насочиха към новото издание на Конами. Вече имаме видео записи на геймплея , десетки статии изписани от тестъри на играта , вече доста се изговори.

Какъв ще е PES 2009? Ще се възроди ли надеждата, че ще си възвърне позициите си или ще ги отстъпи на ФИФА!? Всеки сам решава, като начало ето ви и първия клип с части от геймплея на Pro Evolution Soccer 2009 :

Изображение
HD - http://zazz.bg/play:ba423631

Да това е PES 2009… това е “новия” Pro Evo Soccer !

Какво се вижда от клипа? Ами ясно личи че приликите с PES 2008 наистина са минимални, като графика , като геймплей нещата са наистина различни, но познати. Да, познати защото доста прилича на PES6 но с next-gen графичен енджин . Може би сега вече голяма част от феновете ще са доволни защото всички те твърдяха че PES 6 е с пъти по-добър от PES 2008 като геймплей и онлайн режим. Явно Конами са ни чули и ето, PES 6 с next-den. Има една поговорка - “Внимавай какво си пожелаваш ,защото може да ти се сбъдне.”

На този етап ще се въздържим от оценка на видяното, защото е меко казано малко. Дали е за добро или лошо това , че Конами ни връщат стария геймплей на PES 5 или 6, просто ще ви предоставим един синтез на всичката информация, която се изсипа днес, всичките статии, които описват всичко ново и старо. Приятно четене !

Още в началото на мача се усеща разликата. Играта е по-бавна. По-реалистична. Напомня на PES 5. Вратарите са по-добри.

Първо ще говорим за хубавите неща в играта. Физиката на топката е просто невероятна. Махнат е ефекта от PES 2008, чувства се по-тежка и по-свободна, а не като залепена за играчите. Начина, по който се движи по земята и отскача, ще ви изуми когато го почувствате. Второто хубаво нещо е играта в дъжда. Не само че афектира движението на топката, а и изглежда невероятно.

Само с тези промени, особено топката, играта се чувства адски различна от преди. За разлика от PES 2008 обаче, играта напомня на старите версии. Личи си, че КОНАМИ са се върнали към старите и може би най-уважаваните версии на играта. И това е много хубаво нещо, ако сте фен на PES5 или 6. Главното сравнение с тях идва от бавната игра. Играчите упражняват повече натиск върху топката, а това събрано с новата физика, връща PES в територията на симулацията. Приликата с PES6 е, че играчите се минават малко по-лесно от PES5. Не толкова колкото PES 2008, естествено, геймплея в този аспект остава реалистичен.

Връщането към реализма не е просто защото са забавили играта. Малките детайли, в които накараха феновете да се влюбят в сериите, също се забелязват. Детайлите по екипите и играчите отново са на ниво, дори по-високо от преди. Текстурите на екипа на Италия имаха доста висока резолюция, на места си личаха шевовете около емблемата. Личи си, че KONAMI за загърбили стария low-res вид, и са влезнали в HD ерата, при това доста успешно.

И други елементи са оправени. Феновете изглеждат „по-живи”. Проблемите с кадрите в секунда са оправени. Менютата имат някакъв дизайн. За играчите, нито една игра не се е справила толкова добре колкото PES 2009, и те изглеждат точно като реалните такива. Кристиано Роналдо е перфектен пример. Лицето му е още по-точно, заедно с неговата прическа. Модела на тялото му е 100% в пропорциите, включени са уникални анимации за тичане и дрибъл. И естествено запазените му фал и дузпа. Тези неща не променят геймплея, но напомня какво PES правеше по-добре от всички останали. Нещо, за което забравиха миналата година.

Забелязват се и малки детайли. Виждат се борбите между играчите за топката, как освободилите се играчи искат топката и др. Дриблирането изглежда уникално за някои играчи, както и тичането.

Едит менюто има няколко нови добавки, като рисуване на емблеми пиксел по пиксел, импортиране на емблеми, нови елементи, които могат да се сложат върху екипите, импорт на музика и песни на агитките приближават едит менюто към това на PS2.

Освен графичните и геймплейните промени, много от проблемите на PES 2008 са оправени. Неща като подсечки и дрибъл вече са уравновесени, отново защитниците имат предимство, и не можеш да минеш цялата защита с един играч. Вратарите също са подобрени, отблъсквайки удари далеч от вратата, вместо в нея. AI-то сякъш е по-умно и по-силно, особено на високите трудности, пресират много по-добре.

От всичко това, нищо не сме казали за manual подаването. След като триковете вече са свързани за обикновените контроли, десния аналог е изцяло освободен за менюъл пасовете. За разлика от предишните версии, няма да се налага да натискате копчето за да наберете сила на паса, просто насочвате към посоката и спрямо времето, в което сте държали в тази посока, се определя силата на паса. Може да звучи странно, но след малко време започнахме да правим невероятни извеждащи подавания които са невъзможни без тази опция.

Освен всичко, искаме да ви разкажем за новите опции за игра. Най-доброто определено е Become A Legend, където контролираш създаден играч. Това е известната в японската версия на играта вече 2 години Fantastia Mode, или Be A Pro от последната FIFA. След като се създаде играч, се играе мач с юноши, с идеята да ви види скаут. След края на мача се определят от показаното на терена атрибутите на играча, а той получава оферти от 3 клуба. Ако изберете силен отбор, може да не влезете в игра, и да не дигате статистиките. А ако сте в слаб отбор, рядко ще създавате трудности, заради невъзможността на вашите съотборници да ви извеждат към такива. За щастие ако не сте в игра може да забързате мача с до четири пъти. Освен тази възможност за игра е създадена и Legends, в която взимате вашият създаден играч и играете с него онлайн. Тъй като все още няма онлайн сървъри, никой не знае как точно ще се играе. Също така е потвърдено, че ще могат да се качват голове от Become A Legend в онлайн режима и ще може да се гледат от други хора.

За нещастие няма нищо интересно относно Мастър Лигата. Единствените нови неща са начинът на трансферите, разделен на нива клуб и играч, и освен това вече не се чака цял „ден” в играта за отговор, а почти веднага разбирате, и не се налага цял трансферен прозорец да се опитвате за един играч. Добавен е и елементът лоялност на играчите, който влияе на тяхното представяне.

Отделно от това, в превюто на gamespot.com се появи информацията, че Конами са потвърдили наличието на ново лицензирано „европейско съзтезание”. Не знаем дали това е първенство или Шампионската Лига, но ще очакваме с интерес.

Други забелязани промени:

Повторението не се „реже” след като спре играта.

Колкото по-дълго се задържи копчето за подсечка, толкова по силна е тя, и обратното.

Пресата много помага срещу компютъра, но не се справя много добре срещу истински играч.

Като през 2008, тактиките не важат много, и играчи от един отбор често седят един до друг.

Борбата за топката може да завърши различно всеки път.

Компютъра все още не знае къде са очертанията на игрището.

Понякога играчите се спират за малко след пропуснат пас (да не се създава илюзията, че стои там доста време, става дума за минимална частица от мача)

Точността на изстрела зависи не само от силата на шута и точността на играча, а и на позицията на играча спрямо топката. Ако например опита задна ножица, изстрелът нямa да е толкова точен, защото играчът не вижда вратата.

Изображение

Засега, общо, мненията за PES 2009 са много положителни. Тази версия на играта е предназначена за връщане на всичко, което феновете обичаха в миналото, с нов облик. Нещо, което много хора искат и очакват.

Какво е вашето мнение ?? Споделетего във нашия форум : http://forum.bfl-team.com/viewforum.php ... =d&start=0

П.С. Ето ви и Seabass който говори за новото си творение : http://www.dailymotion.com/video/k5cYvSzK3brrUZJMNr
sparky_killer

Мнение от sparky_killer »

"Не се знае дали ще има подобрение по онлайн режима" -Това е много лоша новина .
Иначе като геймплей ъъъъ нз е поне със сигорност е по-добър от ПЕС2008 ,но дали е достатачно добър е вече друг въпрос и все пак съм оптимист
Troublemaker_08

Мнение от Troublemaker_08 »

едно не разбрах ЗАБАВЕНА ИГРА какво ще рече това :wasntme:
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

Troublemaker_08 написа:едно не разбрах ЗАБАВЕНА ИГРА какво ще рече това :wasntme:
че не е толкова бърза като ПЕС 2008
Изображение
AntrAcsA
BFL Team™

Re: PES2009 Gameplay Video Finally: Реакции от видяното в Лайпци

Мнение от AntrAcsA »

Адам от WENB написа:Е, това е странно. Гледам видео от играта, и се чудя какво става. Сериозно.

Може да съм жесток, но съм учуден от начина по който се представя играта. Точно като миналата година. Същите отбори, опции, и същите неща се изговориха. Билда, който се представя, лесно може да се сравни с PES 2008. Подобренията, за които със Съфф говорехме в нашите статии, изглежда липсват и ни карат да се чудим дали сме играли правилната игра!

Знам, че за някои думите “играхме друг билд” не са повод за спокойствие, особено след като го казах и миналата година, но за нещастие, го казвам пак. Този път обаче Съфф е с мен, защото и двамата сме с невероятни впечатления от играта, и демото в Лайпцих не прави нищо добро за играта.

Неща като физика на топката изглеждат непроменени, както и движенията на играчите и скоростта на играта, Графиката също трудно може да се каже, че е хубава, и фактът, че играта се представя на същите малки LCD монитори, ползвани миналата година, превръща критиката в лесна опция.

Както казах няколко пъти вече, начинът на представяне не им помага. Трябва да представят физиката на топката и бавният геймплей в целият им блясък. Демото, напревено специално за шоуто, не показва тези неща както трябва и нормално бе критикувано.

Знам че много ще четат и ще са изумени колко сме критични, но това идва от фактът, че имахме добри впечатления от тестването, а всички видеота от шоуто контрастират на казаното. Това ни озадачава, и тревожи мислите на хората. Нещо, за което работехме много бе хората да ни се доверят, а след такова видео, никой не знае дали си е струвало.

Докато аз осъждам шоуто, искам да ви уверя, че PES 2009 е много по-добра игра от това демо. Ако показаното на шоуто ви е харесало, значи цялата игра ще ви се понрави още повече. Тези, които продължават да го критикуват, не ви виня. Както казахме в подкаста, бяхме притеснени как хората ще почнат да критикуват играта само като гледат, защото аз така направих, докато не изиграх един мач. Сигурен съм, че ще разберете какво имаме впредвид, като започнете да играете. Само се надявам Конами да спрат да пускат съдържание, което лесно може да се критикува, и започнат да показват позитивното.

Така трябва да бъде.
Превод Иван Младенов БФЛ Тим
ochko
BFL Team™

Мнение от ochko »

Пак ли аргументите ви в споровете ще идват от прашясалата PES 6? ]:)
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

ochko написа:Пак ли аргументите ви в споровете ще идват от прашясалата PES 6? ]:)
:thinking: какво те наведе на тази мисъл?
Изображение
napster

Мнение от napster »

ochko написа:Пак ли аргументите ви в споровете ще идват от прашясалата PES 6? ]:)
Която въпреки, че е на 2 години е по-добра от всяка една ФИФА във всяко отношение, без графика.
Изображение
__SaNd1__

Мнение от __SaNd1__ »

Има си пачове с които играта ще бъде като нова сезон 2008 - 2009 ;) И в Геимплея и в графиката е по добра от фифа пак казвам в ФИФА няма реализъм! Точка!поне ФИФА 09 ще е с по хубава графика :hi:
ПФК Литекс Ловеч - Четирикратен Шампион на България - 1997-1998, 1998-1999, 2009-2010, 2010-2011
Четирикратен носител на Купата на България - 2000/01 г., 2003/04, 2007/08 и 2008/09 г.
Носител на Суперкупата на България: 2010/11 г.

Изображение
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

Демо на 11 септемвери , за повече информация : http://pes.bfl-team.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Pro Evolution Soccer 2009”