Невероятно представяне на БГ отборите в ЕКТ!
От последния ми пост се изиграха мачовете от Първи кръг на УЕФА. Но преди първия ми мач с Арис имах мач с Черно Море. Неи откри в 1', а Удоджи удвои в 20'. Но Миро Манолов се разписа на два пъти в 22' и 42'. До края на мача имах превъзходство, но до победен гол така и не се стигна. Следващия мач бе....домакинството срещу Арис, двубой от жизнена важност. През първото полувреме имах превъзходство, но до гол не се стигна. На полувремето смених Маркиньос и заиграх с двама нападатели, две изнесени крила, един атакуващ халф и само един опорен. Това даде невероятен резултат. В 49' Ел Пистолеро буквално разстреля вратаря на Арис Костас Халкиас от около точката на дузпата и даде преднина на ЦСКА. Въпреки гола продължавах да владея положението на терена и в 76' след късо изпълнение на Кабус към Вили, който с гръб към вратата от около 30 метра се обърна и запрати фалцово топката в горния десен ъгъл на Халкиас. Това реши мача, който до края се доиграваше. 2:0 за мен в София. Другите ни европредставители в купата на УЕФА направиха истински фурор. Литекс направи 2:2 с Локомотив Москва като гост. В 21' Андрей Смолин е открил в полза на Локо Москва. В 46' Алексей Йежов е удвоил в полза на руския тим. Това обаче не е отказало ловчанлии, които в 58' чрез Бибишков и в 68' чрез Коце Хазуров са изравнили, а в 71' Денис Дорофеев от Локо Москва е бил изгонен и това явно им е попречило да стигнат до победата. Локомотив София пък може би направиха най - голямата сензация - победиха с 3:2 АЗ Алкмаар като гост с хеттрик на Саша Антунович. Сърбина е открил резултата, но в 21' чрез Шаарс и в 27' чрез Ари АЗ обърнаха резултата в своя полза. В 51' Локото са пропуснали дузпа, изпълнена от Пасков. Тогава дойдоха минутите на Саша Антунович, който с голове в 70' и 81' донесе победата на Локомотив. Левски пък направи 1:1 с ПСВ като домакин в групите на ШЛ. Следващия ми мач бе домакинство на Марек, което се превърна в истински кошмар не заради резултата, а заради контузията на Неи в 45', която впоследствие се оказа много сериозна и той е аут до края на есенния дял на шампионата

. В 30' открих чрез Маркиньос, а в 33' Кабус удвои. В 38' отново Кабус се разписа и направи резултата класически. Крайното 4:0 оформи Вили с гол в 77'. Следващия двубой се очакваше да е много режък, защото беше срешу Славия, а те са направени с убийствено нападение Лазаров - Ортега - Елтон. Ел Пистолеро, който замества Неи, ми донесе победата в този двубой със много красив гол. Той размени няколко паса с Георги Илиев, който го изведе в страхотна позиция на границата на наказателното поле, от където Гарсес с кинжален удар в далечния ъгъл на Господинов откри резултата. До края на мачът бе равностоен и аз взех трите точки. В последния двубой преди мача с Арис на гръцка земя победих с 2:1 Пирин в Благоевград. Резултата откри Маркиньос още в 12' след страхотна игра на Амунике по левия фланг и перфектен извеждащ пас. Самия Амунике се разписа в 18' след триходова комбинация Гарсес - Г. Илиев - Амунике. В 31' глупаво изпълнение на тъч от страна на Данчо Тодоров даде топката на Марио Метушев, който сам срещу Лий не пропусна да се разпише за 1:2 и да върне Пирин в мача. Ужасното представяне на Данчо Тодоров в мача завърши с червен картон за десния ми бек в 79' и по този начин ме остави с човек по малко, а аз нямах десен бек на резервната скамейка. Заиграх с трима централни защитника, върнах крилата Амунике и Удоджи да играят като WB и по този начин успях да задържа този резултат до края и си тръгнах с трите точки от Благоевград. Тогава идваше решителния мач с Арис в Солун. Преди това левски загуби като гост с 1:2 от Лацио с гол на Паласио в 85'. В мача срещу Арис заложих на по-защитна тактика от първия двубой - 4-1-3-1-1. Гърците започнаха много мотивирани двубоя, но Ел Пистолеро ги попари в 12' с гол от близко разстояние. Ланзаат изпълни пряк свободен удар около центъра на терена, Амунике взе въздушния двубой с Тони Калво и подаде на Гарсес на границата на назателното поле фронтално срещу вратаря на Арис, панамеца се измъкна от Хонан и Савидис и отбеляза за 0:1. В 19' Тунчев изпусна звездата на Арис Коке, когото трябваше да пази персонално и испанеца не сбърка - резултата стана 1:1. Оттук нататък Арис имаха териториално превъзходство, но така и не успяваха да стигнат до гол. В 73' обаче младия Александре, който бе титуляр в този много важен мач защото не можех да използвам Давидас, овисна при един висок пас към дясното крило на Арис Хавито, който напредна и сам срещу Лий не сгреши - резултата стана 2:1 за Арис. До края на мача Арис напираха към моята врата, но брилянтните изяви на Лий и защитата пред него не допусна трети гол в моята врата и по този начин се класирах с общ резултат 3:2 в моя полза. Другите ни европредставители в УЕФА се класираха по правилото за голове на чужд терен. Литекс удържа 0:0 в Ловеч, като Тодор Тодоров е станал играч на мача. Локо Сф пък загуби 1:2 от АЗ в София, но с 3 гола на чужд терен се класира в групите на турнира. Резултата е открил Ари в 12', но в 30' Кристиян Добрев изравни. Така до края на мача, когато в 90' Маартен Мартенс донесе победата на АЗ, но това не им стигна да се класират. Играч на мача и в този двубой е вратар - Урош Голубович. Жребия обаче бе тежък и за трите отбора. Аз съм в една група с Шахтьор Донетск, Зенит Петербург, Сампдория и Хелзингборг. Домакин съм на Хелзингборг и Зенит. Смятам че ако спечеля двата мача и зема поне една точка от гостуванията ще се класирам без проблеми, но всичко като че ли ще стане ясно в двубоя със Зенит в София. Литекс са в една група със Палермо, Сарагоса, Партизан и Галатасарай. Честно казано не ги виждам Литекс в тази група, в която ще са домакини на Партизан и Сарагоса, но все пак могат да поднесат някоя изненада

. Локото пък се падна в една група с Панатинайкос, Рапид Букурещ, Спартак Москва иии.......Рен

. Железничарите са домакини на Панатинайкос и Спартак Москва. Много трудни групи, но можем да поднесем още някоя изненада

.
Едва ли някой е прочел целия пост докрай ама ко да се прави