От всички възможни съперници за 1/8 финал извадих най лошия
Отново играх трети предварителен кръг, там противникът бе Копенхаген:
ЦСКА - Копенхаген 0:0
играч на мача: Матьо Горгелин
Тук откровено играх зле. Слава богу че не допуснах гол, защото можеше да е фатален.
Копенхаген - ЦСКА 0:1(0:1 Колесник 15'; Бачев изгонен 62')
играч на мача: Вадим Колесник
Тук играх доста по добре, въпреки червения картон, държах събитията на терена под контрол и можех да ги бия и с повече. Благодарение на факта че съм на десето място е ранглистата на УЕФА, бях първа урна в жребия. В групата ми се паднаха Спортинг Лисабон, Олимпик Марсилия и Зенит Санкт-Петербург. От тези отбори най ме притесняваха Спортинг, които раждат невероятни регени. Може би и това е причината да подценя Марсилия.
Спортинг - ЦСКА 1:2(0:1 Квист 26'; 1:1 Афонсо Алвеш 59'; 1:2 Квист 61')
играч на мача: Ласе Квист
Мача започна с домакински натиск, но постепенно изравних играта. Квист успя да открие, след това играта продължи да бъде равностойна. През второто полувреме Афонсо Алвеш все пак успя да изравни, но само 2 минути по късно Квист отново даде преднина на ЦСКА и този резултат се запази до края на мача.
ЦСКА - Зенит 1:0(1:0 Костадинов 40')
играч на мача: Вячеслав Малафеев
През целия мач имах превъзходство и само брилянтните изяви на Малафеев спасиха руснаците от по голяма загуба.
Марсилия - ЦСКА 1:1(0:1 Бизеул 30'; 1:1 Пивето 38')
играч на мача: Андре Бизеул
Тук подходих сериозно, макар да имаше лек елемент на подценяване. Мача бе равностоен, в последния четвърт час започнах да атакувам по масирано, но това не доведе до втори гол.
ЦСКА - Марсилия 1:2(1:0 Костадинов 17'; 1:1 Мартинович 44'; 1:2 Мартинович 74'; Бенатиа изгонен 86')
играч на мача: Срдан Мартинович
Тука вече ги подцених. Мислех си че след като съм измъкнал равенство като гост, а и съм можел да ги бия във Франция, тук ще е лесно. И в началото наистина изглеждаше така - Бранимир откри. Мача продължи равностойно, но те успяха да изравнят в края на полувремето, което донякъде ми обърка сметките. През второто полувреме бях по активния отбор, атакувах, но те с една опасна атака стигнаха до втори гол, отново благодарение на Мартинович. Тва вече ме удари в земята. Хвърлих се ицяло в атка, но не успях да стигна до равенството.
ЦСКА - Спортинг 6:3(0:1 Мигел Велозо - дузпа 8'; 1:1 Обертан 10'; 2:1 Бачев 17'; 3:1 Квист 33'; 3:2 Афонсо Алвеш 37'; 4:2 Костадинов 43'; 5:2 Квист 51'; 5:3 Матеус 70'; 6:3 Костадинов 75')
играч на мача: Матьо Горгелин
Тука отбора изглеждаше както аз исках. След изгубените точки срещу Марсилия победата беше задължителна. Мача започна зле, но много бързо им мушнах три гола да се пооспокоят

Афонсо Алвеш отново ми вкара, но 6 минути по късно Бранимир Костадинов възстанови стакуквото. Квист после вкара пети гол, Матеус върна един за Спортинг, но отново благодарение на Костадинов си върнах предината от 3 гола разлика, която се запази и до края.
Зенит - ЦСКА 0:4(0:1 Понс 11'; 0:2 Костадинов 23'; 0:3 Костадинов 30'; 0:4 Шимао 78')
играч на мача: Бранимир Костадинов
Първото място в групата минаваше през задължителна победа в Санкт-Петербург. Отново през целия мач аз диктувах събитията на терена, а и този път Малафеев не бе във форма. Резултата бе налице. В последния половин час на двубоя пуснах ветерана Шимао Саброса на терена вместо Габриел Обертан. Той показа че не е загубил от класата си, въпреки възрастта си и упся да отбележи гол.
Крайно класиране:
1.ЦСКА 13 т.
2.Марсилия 11 т.
3.Спортинг 7 т.
4. Зенит 2 т.
Първото място означаваше значително по лек жребий за 1/8 финал. Щеше да ми се отбор измежду ФК Твенте, Хановер, Олимпик Марсилия, Аякс, ПСВ, Порто, Челси или Олимпик Лион, които завършиха втори в своите групи. Моя фаворит бе ФК Твенте, но по закона на Мърфи ми се падна Челси. Има и нещо хубаво в това - първия мач съм гост, а и именно "сините" ме победиха много щастливо на финала за купата на УЕФА, на който играх. Време е за отмъщение.
В момента тече зимния трансферен, вече продадох Роналдо за 8 милиона на Интернасионал и Андре Бизеул за 22.5 милиона на Интер. Валутата е Евро.